Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
01.05.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
III edycja Live Cooking - Bydgoszcz


W dniu 21 kwietnia 2012 r. w Bydgoszczy, w restauracji Pod Aniołami,  odbyła się III edycja Live Cooking. Tym razem  serwowana była kuchnia tajska. Była to niebywała okazja, aby skosztować tradycyjnych azjatyckich dań w nowoczesnej aranżacji, z zastosowaniem technik kuchni molekularnej. Nowością jest fakt, iż goście mogli na żywo obserwować pracę kucharzy. Jak zawsze, gotowali wybitni kucharze: Jean Bos, Adam Kowalewski, oraz  Lari Yugai, gość specjalny tego wydarzenia.  Lari pochodzi z wyspy SACHALIN, Japonia-Korea, która od 1999 roku mieszka w Polsce. Dla Lari gotowanie to hobby, na codzień natomiast zajmuje się akupresurą oraz modelowaniem twarzy.

Trójka pasjonatów kuchni, zaprezentowała:

Przystawki:

  • Chiński makaron z pikantnym łososiem   
  • Makaron z mieloną polędwicą wołową i sosem pomidorowym

Zupa:

  • Tajska zupa z krewetkami i makaronem, z grzybkami shiitake i kolendrą

Dania ciepłe:

  • Zielone fettuccine z łososiem i pieczoną papryką
  • Wontony z krewetkami
  • Wieprzowina po chińsku
  • Udka w glazurze brzoskwiniowej

Desery:

  • Panna cotta z zieloną herbatą
  • Sernik z zieloną herbatą na spodzie z białej czekolady

Dodatki:

  • Surówka z marchewki
  • Surówka z bakłażana
  • Surówka z buraków
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Sałatka z kiełków
  • Wątróbka drobiowa z ryżem
  • Kasza z Soi mun
  • Placki ryżowe
  • Ogórek kiszony smażony

Goście delektowali się przysmakami azjatyckimi, wszyscy byli zachwyceni smakiem, zaskoczeni śmiałym połączeniem produktów na talerzu. Mistrzowie kuchni przyjmowali gratulacje, podziękowania oraz gromkie brawa. Nad całością czuwał Dyrektor Diecezji Bydgoskiej, ks.  Wojciech Przybyła.

To nie tylko kulinarne spotkanie, ale i możliwość pomocy. Pierogarnia "Pod Aniołami" w Bydgoszczy, prowadzona przez Caritas, do menu wpisała kuchnie świata. Raz w miesiącu dla  smakoszy będzie gotował kulinarny mistrz świata Jean Bos. Dochody zostaną przeznaczone na odbudowę dworku w Olszewce, gdzie powstanie centrum dla dzieci z autyzmem. „Live Cooking”, to impreza cykliczna, odbywa się w każdą trzecią sobotę w miesiącu.

Następna  edycja odbędzie się 19 maja, na którą mistrzowie kuchni zapraszają na kuchnię hiszpańską. Wszystkich smakoszy wyśmienitej kuchni, wszystkich, którzy chcą  pomóc  dzieciom chorym na autyzm, serdecznie zapraszamy!!!

Kontakt:
Tel. 509 517 227
e-mail: jean.bos@onet.eu

Foto relacja:
Marzenna Konkolewska.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000