Kapituła Konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś ze Stefanem Birkiem na czele pragnie podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tego wyjątkowego przedsięwzięcia:
Markowi Sawickiemu - Ministrowi Rolnictwa i Rozwoju Wsi za objęcie patronatu honorowego Konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
Tadeuszowi Nalewajk - Wiceministrowi za obecność na uroczystej Gali Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
TVP1 programowi Kawa czy Herbata za medialne wsparcie Konkursu Kulinarnego. Dorocie Osman i Markowi Zającowi prezenterom TVP1 za profesjonalne poprowadzenie całej imprezy.
Zarządowi OSSKiC za wsparcie merytoryczne i oddelegowanie Członków Zarządu do prac w Jury.
Lukaszowi Kamińskiemu za profesjonalną obsługę fotograficzną i udostępnienie do publikacji zdjęć z imprezy w Pułtusku.
Wszystkim zaproszonym VIP-om: Agnieszka Świetliczna, Justyna Hofman – Wiśniewska, Marek Jezierski, Emilia Krakowska, Hanna Szymanderska, Andrzej Grabarczyk, Rafał Patyra, Kazimierz Idzik, Karolina Dobrowolska, Krzystof Dąbrowski.
Dyrekcji Domu Poloni w Pułtusku: Adam Bekisz – Dyrektor Naczelny, Krzysztof Lisiecki – Dyrektor Marketingu, Krzysztof Sutkowski – Szef Kuchni, Michał Kisiel – Kierownik Gastronomii.
Burmistrzowi Miasta i Gminy Pułtusk i Komendantowi Policji w Pułtusku.
Wszystkim ekipom, które podjęły wyzwanie i stawiły się do „walki” o miejsca na podium.
Członkom wszystkich składów Jury Konkursu za wkład pracy i postawę fair play.
Nadbużańskiej Orkiestrze Dętej za uświetnienie swoim występem Konkursu.
Klubowi Gold Wings of Poland za sportową postawę i wspólną zabawę.
Dyrektorom i Kadrze Pedagogicznej Szkół Gastronomicznych z całej Polski za przybycie na Konkurs.
Technikum Hotelarskiemu im. Bolesława Prusa w Pułtusku za oddelegowanie młodzieży szkolnej do prac pomocniczych przy organizacji Konkursu Kuchnia Polskiej Wczoraj i Dziś. Podziękowania dla uczniów klasy II o kierunku - Technik Hotelarz: Joanna Grzelakowska, Natalia Wrońska, Magdalena Błaszkowska, Martyna Barszcz, Magdalena Kulesza, Wioleta Wąsowska, Justyna Prusinowska, Katarzyna Drobińska, Małgorzata Gorczyńska, Iwona Stępniewska, Piotr Kubaszewski.
Zespołowi odpowiedzialnemu za ugotowanie 7100 litrów żurku: Tomasz Gawarzyński – Unilever, Grzegorz Birek - Szef De Partie Hotel Hilton, Jacek Petryka – Unilever, Jacek Schliske - Szef Kuchni, Piotr Szczygielski – Kuchmistrz.
Wszystkim sponsorom za pomoc materialną, techniczna i merytoryczną przy przygotowaniach i realizacji Konkursu:
Sponsor Główny i Współorganizator: Dom Polonii w Pułtusku – Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Zamek w Pułtusku, Hotel *** , Restauracje, Centrum Konferencyjne, Rekreacja.
Sponsor główny: SIMENS - Sprzęt AGD do kuchni
Sponsor strategiczny: WITEK’S - Naczynia stołowe, talerze i zastawa stołowa
Sponsorzy zwyczajni: Johnson Diversey - Czystość w gastronomii, CEKO - Polskie sery, Limito - Delikatesowe dary morza, Orlemans - Mrożone warzywa i produkty warzywne, Farm Frites - Frytki, Unilever - Rozwiązania dla gastronomii, Lazur - Producent serów i przetworów mlecznych, Ambasador - Komponenty dla cukiernictwa i piekarnictwa, Łowicz - Przetwory mleczne, Farutex - Mrożonki dla gastronomii, Swedeponic - Świeże zioła, Debic - Naturalne komponenty dla gastronomii, Cheman - Uniformy, bielizna, hafciarnia dla gastronomii, Kotányi – Przyprawy, Inter Europol - Piekarnia Szwajcarska, Pieczywo dla gastronomii, RM Gastro - Urządzenia gastronomiczne, Smoker - Urządzenia do obróbki termicznej, Broil King - Profesjonalne Grille, Agros Nova - Soki i napoje owocowe, Gronex - Świeże warzywa i owoce, Bonduelle - Mrożone warzywa i produkty warzywne, North Coast - Produkty Delikatesowe, Zbyszko - Warzywa i owoce, Skarby Leśne - Wszystko co pochodzi z leśnego runa, Dilmach - Herbaty gatunkowe, Meridon - Koncentraty soków najwyższej jakości, Provincja - Produkty z dziczyzny i runo leśne, Nestle Ice Cream – Lody, Akcent Catering - Pełny zakres usług cateringowych, Gold Wings of Poland - Klub motocyklistów na Hondach, Dino Team - Oprawa muzyczna i nagłośnienie, Prograf - Drukarnia cyfrowa, Prowellness - Fotele relaksacyjne, Orkiestra Dęta Nadbużańska z Wyszkowa, Hotel Lord.
Patronom Medialnym: TVP-1 Program "Kawa czy Herbata", Menu Smakosza, Restaurator, Gastrona.pl, Papaja,pl, Kucharze.pl, Gastromaniak.dbv.pl.
BARDZO DZIĘKUJEMY I ZAPRASZAMY ZA ROK
Przez cały czas trwania konkursu prowadzona była kwesta na cel charytatywna, z której dochód przeznaczony został na rzecz Fundacji Dzieci Żywionych Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie Podczas Gali Diner przeprowadzona została aukcja dzieł sztuki wyczarowanych z owoców i warzyw przez Polską Grupę Carvingową.
Próba bicia Rekordu Guinessa w gotowaniu żurku ok. 7 100 litrów - 1 porcja sprzedawana była za symbolicznego 1zł. - dochód ze sprzedaży przeznaczono również na cele charytatywne ...
Zebrane środki finansowe protokolarnie przekazano na zakup mini-pomp. Z kwesty i aukcji zebranych zostało ponad 10 tyś. złotych.
WSZYSTKIM DARCZYŃCOM - LUDZIOM WIELKIEGO SERCA BARDZO SERDECZNIE W IMIENIU CHORYCH I POTRZEBUJĄCYCH DZIECI - DZIĘKUJEMY !!!
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.