Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarna uczta w Karpaczu - Karkonoskie Warsztaty Kulinarne


Listopad to okres, w którym dopada nas jesienna chandra. Deszczowe i chłodne dni nie zachęcają do wychodzenia z domu.

Postanowiliśmy nie dać się jesiennemu przesileniu i mimo niesprzyjających warunków pogodowych zachęcamy do kulinarnej uczty, bowiem w Karpaczu rozpoczął się cykl Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych poświęconych promowaniu produktów regionu Karkonoszy.

Prowadzący C-Michel Labarre – francuski mistrz kuchni, postanowił pokazać to, co w Karkonoszach najsmaczniejsze. Na każdym z warsztatów będziemy przygotowywać potrawy z użyciem produktów Ducha Gór, czyli produktów wywodzących się z Karkonoszy.
 
Warsztaty przeznaczone są dla wszystkich miłośników kuchni, zarówno tych, którzy dopiero nabywają kulinarne umiejętności jak i tych, którzy na co dzień mają do czynienia z kulinariami.


Pijane owoce morza to pierwszy temat Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych, które odbyły się 10 listopada br. w Apartamentach Karkonosz w Karpaczu.  Pod okiem francuskiego mistrza kuchni Constant-Michel Labarre uczestnicy uczyli się jak przygotowywać ciekawe potrawy z wykorzystaniem lokalnych produktów.
 
Uczestnicy samodzielnie przygotowywali następujące potrawy:

  • Cappuccino z owoców morza i śmietaną szafranową,
  • Krewetki w sosie porowym,
  • Mule po prowansalsku,
  • Kalmary faszerowane kozim serem i małżami.


W warsztatach udział wzięły nie tylko osoby z województwa dolnośląskiego, ale również z województwa świętokrzyskiego i wielkopolskiego.

Organizatorami Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych jest firma Golden Events GroupAcademy Bocuse d’Or Poland.

Sprzęt w postaci kuchenek indukcyjnych i naczyń dostarczyła firma Zepter. Dla uczestników serwowana była pyszna kawa Cafe Milani, która będzie serwowana w restauracji Patateriaw budynku Apartamentów Karkonosz. Jest to kawa bezpośrednio mielona z ziaren kawy tuż przed zaparzeniem.

Uczestnicy mieli okazję poznać i spróbować Likieru Karkonoskiego produkowanego z ziół rosnących w Karkonoszach.

W Kąciku smakosza czekały również kozie sery łomnickie.

Informacje i zapisy:
Warsztaty.michel@gmail.com
502 247 877
www.bocusedor.pl

Zobaczcie państwo:
Karkonoskie Warsztaty Kulinarne - prowadzi Constant-Michel Labarre

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000