Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Rekord Guinnessa na największy pieróg z SPKiC

W dniu 26 września 2004 Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Pomorski, miało przyjemność uczestniczyć w ustaleniu rekordu Guinnessa w przygotowaniu i ugotowaniu największego pieroga. Pieróg został przygotowany rano przez kucharzy SPKiC RP oraz kucharzy z "Pierogarni u dzika" mieszczącej się Gdańsku na ul. Piwnej, a następnie w godzinach popołudniowych ugotowany w specjalnie zrobionym kotle. Był to "Pieróg ruski".


Do przygotowania pieroga zużyto:
  • Mąka – 18 kg
  • Sól – 300 g
  • Jajka - 32 szt.
  • Woda - 6 l
  • Farsz twarogowoziemniaczany - 15 kg

Pieróg po ugotowaniu i obsączeniu wody warzył 41 kg i jest to nowy ustanowiony rekord w kategorii „Największy pieróg”. W biciu rekordu swą obecnością zaszczycił nas sam Zenon Pustelnik – człowiek odpowiedzialny za bicie rekordów w Polsce, oraz prezydent miasta Gdańsk, pan Adamowicz. Naszym wyczynom przypatrywali się mieszkańcy Gdańska, którzy w czasie trwania imprezy mogli brać udział w konkursach, m.in. w konkursie – kto zje w 10 minut najwięcej pierogów ruskich. Rekordem była astronomiczna ilość 31 sztuk.



Sponsorem głównym ustanawiania rekordu była „Pierogarnia u dzika”.
Relację nadesłał Zarząd SPKiC Region Pomorski


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000