Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
14.05.2025
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Wielkopolskie Igraszki Kulinarne - IV edycja
Poznań, 11 lutego 2002












W dniu 11 lutego 2002 r. w Poznaniu po raz czwarty odbył się konkurs Wielkopolskie Igraszki Kulinarne. Organizatorem tego konkursu jest Wielkopolska Izba Gastronomii oraz Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników. Tematem przygotowywanych potraw było danie główne z wieprzowiny peklowanej.





Miejscem zmagań wielkopolskich kucharzy była siedziba firmy Bestfoods Caterplan. Do konkursu zgłosiło się 8 kucharzy, którzy prezentowali następujące potrawy:

  • Paweł Przybylski (Hotel Mercure) - Sakiewka z polędwiczką peklowaną na modrej kapuście
  • Radomił Saliński (Hotel Novotel) - Peklowana polędwiczka wieprzowa obwędzana drewnem owocowym na aksamitnym sosie z porto


  • Maciej Golczak (Inter Groclin) - Roladka z szynki w sosie chrzanowo-cytrynowym


  • Piotr Dominiak (Avanti ) - Polędwiczki wieprzowe lekko peklowane w cieście z sosem z pieczonych jabłek


  • Mirosław Nowak (Warkom Piotr i Paweł) - Rolada wieprzowa pekowana


  • Gwidon Racki (Hotel Rzymski) - Karczek wieprzowy w sosie winno-cebulowym


  • Tomasz Kojałowicz (Hotel Park) - Kęsy prosięce z rozmarynowym gratin


  • Krzysztof Kasiński (Stołówka UAM) - Karkówka po staropolsku w cieście chlebowym






Laureatami IV edycji Igraszek zostali:





I miejsce - Tomasz Kojałowicz (120 pkt)


II miejsce – Paweł Przybylski (110 pkt)


III miejsce - Radomił Saliński (105 pkt)





Zwycięzca w nagrodę m.in. wystartuje w konkursie Wielkopolski Kucharz Roku 2002.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000